Followers

Jutawan Muda

Sunday, February 13, 2011

Curi la Lagi..bagus

Assalamualaikum

Ya Allah kilat kuatnya..terkejut beruk nyah...hhuhu sory la lama x menghapdate blog ni hhahaha x de buat2 sibuk sebenarnya...maklumlah minggu test kan..semua nak pegang nota..lepas ni hilang la nota tu..final la pulak cari nota..ni la student zaman sekarang kuikui kena batang hidung sendiri...

Aq nak cerita apa yang berlaku semalam ni..kat kolej aq la..x aq sangka pelajar U yang "pandai" pun ada gsk jenis cam ni...

lebih kurang pkul 2 lebih kot masa tu aq kat bilik aq kan budak baik mana kuar malam2 ni..tetiba nak bangga dirikan..lepas aq dnegar la suara merdu kaum adam ni naik dok panggil member ajak makan durian..biasa la kami ni kalau makan makan berjemaah..so dok lepak2 dia orang kat foyer depan ni...sampai kul 4..emmm masa tu aq dah da kat Tokyo bermadu asmara dengan awek aq..sapa awek aq x yah korang nak tau...nanti korang jeles..ada gak yang bunuh diri lepas ni...terjun lombong taik..uuuuu yekkkk...pastu kul 9 lebih aq bagun nak p mandi..mesti korang nak cakap aq x bgun solatkan..see the leg la..gua bangun ok...pastu si Apih dok p bilik ijat pastu dia jumpa beg duit si mirul...dalam hati aq mesti mirul tertinggal masa makan durian semalam....

masa hujan turun dengan lebatnya..petir seperti memerli aq x dapat nak main futsal petang ni aq p la naik atas boring tapah x tau nak cakap apa dah..dok la borak2 pastu dia org ckp beg duit mirul hilang n duit dia lesap 300..oiiii banyak tu cukp makan 4 minggu kot...kesian2...

ni pesanan aq la dalam minggu2 exam or test ni kita biasa tido lambat n bila dah letih kalau tido tu x hingat dunia la kan..tanah runtuh pun x sedar...rajin2 la check pintu tu kunci ke blum...nak kuar kunci pintu..heheh aq nak kuar ambik air sembahyang x kunci pintu pun x jumpa cari kunci..hheh lepas ni kena la hati2 oiii....

n pesanan tu si pencuri:

tak takut dengan dosa ke??
"emm buat apa nak takut kan benda x nampak"
bagus la tu..nanti buat la lagi kalau kena cekop patah gigi..mata lebam makan ikut strow tu tahniah la aq cakap..dapat anugerah dari kami..susah tau orang nak dapat benda ni..mereka yang terpilih je...nanti datang la lagi...

tapi ni ke budak u..apa duit x cukup..hai nape orang lain boleh jee hidup cukup je duit...sekali kita buat kat orang cam tu Allah akan balas kat korang lebih teruk dari apa yang korang dah buat...buat2 la tobat..hidup kita x lama...bodoh la kan belajar pandai2 tapi ni kerja yang korang pandai buat...baik x yah masuk u baik korang dok umah je lagi banyak boleh curi ko curi la duit orang kaya sekali curi 10000 lagi mahsyuk ni curi setakat dapat 300 x berbaloi bai....curi bank ke..bila kena tangap boleh la ko tobat sebab ko tahu tarikh ko mati bila kan bagus tu...dapat gak masuk syurga lepas dah seksa dok neraka tu...

banyak dah membebel ni...ok minggu ni minggu penuh dengan test dah SELASA cuti..MAULIDUR AL-RASUL...so pe maksudnya....hari yang penuh dengan keberkatan...amalan yang kita buat akan di gandakan..So mari la kita ramai2 buat PAHALA...Insyallah moga apa yang kita buat akan diterima..AMIN

4 comments:

FaizalSulaiman said...

perghh
banyak seh hilangnyaaa

kemei said...

salam mailidurrasul jugak..

hamihemo said...

faizal...nasib baik ngan tuan2 x kena curi...

kemei: salam mailidurrasul jugak ..

C I K . F Y Z A said...

RM300?????owang keja part time seminggu pun blum cukup...wuaaaa!!!