Followers

Jutawan Muda

Monday, December 26, 2011

Maaf Sahabat, Aku Jahat

Assalamualaikum

Kemarin bintang tidak menghadirkan diri di langit, awan hitam menutup cahaya si bintang, semalam awan hitam menghadirkan diri la menyembunyikan sang bintang..kita mendongak langit tertanya-tanya kemana bintang-bintang, tidak sudi untuk menghadirkan diri malam-malam ku..

Hari ini tanpa jemu kita mendongak langit, senyuman ktita mula mekar apabila ternampak cahaya di langit, walaupun sedikit tidak seperti selalu, tetapi kita bahagia kerana sang bintang sudi menamani kita untuk malam ini walaupun kita akan meninggalkan di sana seketika lagi..

Begitu lah kawan, ketika kita bersedih, ada masalah, kita akan cari rakan kita, bila rakan kita tidak ada masa untuk kita cukup lah kita tau dia ada di sana dan sudi bersama kita, ada ketikanya rakan kita perlukan masa untuk dirinya, ada masa untuk rakannya yang lain. kita walaupun bersedih cukuplah kita menangis seorang diri.

Buat apa menangis, air mata bukan penyelesainya, buat apa beremosi, nanti kita yang akan merana. tapi aq, aq tak menangis, aq x bersedih, aq tak beremosi..tapi hakikatnya itulah aq.
Sekali buat silap selamanya kita akan ingat, kerana ini berkaitan dengan kehidupan, benda yang paling dekat dengan kita..

Buat-buat ceria seolah2 aq sedang melakonkan badut di atas pentas, dan penonon bersorak keriangan tapi x bermakna kita gembira..tapi tak apa asalkan orang tengok kita gembira mereka gembira itu sudah cukup menutup duka di hati..Biar orang nampak senyum di bibir kita asalkan jangan mereka terlihat air mata di hati kita. Hidup mesti di teruskan walaupun sesedih mana pun kita. Tak seorang pun antara kita mau sedih..

Maaf untuk sekian kalinya pada mereka yang terlibat dalam hidup ini. Sabahat yang sering di gangu dengan masalah dan tanpa jemu mendengar.. Bola merah yang menjadi tempat aq melepaskan geram, dan mereka-mereka yang sepetang dengan aq tanpa sengaja menjadi tempias melepaskan geram..Maaf semua aq jahat untuk kamu semua..



Saturday, December 24, 2011

Maafkan Aku SAHABAT

Assalamualaikum..

Pertama2 nya aq nak minta maaf kat Sahabat sebab telah buat dia terasa ngan aq..Pasal entry lepas (klik) emmm..apa yang boleh aq katakan, aq ni bukan lah seorang kawan yang baik untuk semua orang. Kalau korang di tempat dia dan aq lakukan benda yang sama kat korang mesti korang dah maki hamun aq kan,, silap2 hantar orang tuk pukul aq...kalau aq minta maaf pun mesti korang ckp buat pe minta maaf aq dah banyak tolong ko, ko buat cam ni kat aq..haramjadah harampuchi betul punya orang..

I feel i alone right now dan itu memang patut pun tuk aq kan..padan muka aq..sila la korang gelak kuat2...malu betul bila face to face ngan dia..nak tengok muka aq malu..malu apa yang aq dah buat kat dia..walaupun pada dia x de apa2..
kalau boleh...


  1. aq nak menghilangkan diri, seolah2 aq kena culik, pergi mana2 tempat yang orang x kenal aq, pastu aq buat plastik surgery kat buka cam artis K-POP selalu buat..dalam 5 tahun kemudian aq datang sini balik. jadi orang lain..mungkin Sahabat dah tak kenal aq..walaupun aq kenal dia..it good i think
  2. aq nak hilang ingatan 4 tahun kebelakangan ni..kan syok aq boleh lupa semua masalah aq..lepas koma tu bagun2, kat mana aq ni, ko sapa? aq x kenal pun...syok kan kalau boleh jadi cam tu..dan aq x kan cuba nak ingat dalam masa 4 tahun tu..(dramatis bunyinya)..
  3. kalau boleh biar dia maki hamun aq, marah kat aq biar padan muka aq..biar aq sedo diri aq ni sikit x sedar di untung..tetapi malang Sahabat terlalu baik..
  4. kawan yang baik untuk orang yang baik..dah terbukti aq ni bukan yang baik tak layakkan untuk kawan dengan orang yang baik cam Sahabat..
Sahabat da baca entry aq..Sahabat terlalu baik..dia da mesej kat fb aq..kalau baca mesej dia tu mesti aq rasa sebak..

"First aku mintak maaf sangat2 kalau aku buat mung terase hati, xdek niat pun nak mungguriskan hati mung, sory sahabat
Sebenarnye, mung salah faham, aku suruh mung cari orang******, bukan bermakna, xbg mung jumpe aku. Itu just cadangan aku, untuk selesaikan masalah mung. Ia terpulang pada mung nak terima atau x. Kalau x terime pun, mung still boleh jumpe aku, n aku sedia je untuk ajar, But masa aku x sentiase free. Oleh sbb i2 aku bagi cadangan supaya mung cari org yg boleh mengajar mung****, bukan x bg mung jumpe aku. walau ada org dah ngajar mung*****, still boleh je nak datang tanye aku. Sory la kalau cadangan aku 2, buat mung terase.......
Aku cube sedaya upaya aku nak slesaikan masalah mung, yg aku nak just sedikit pengorbanan dari mung, pengorbanan hilang perasaan malu. Setiap mase, aku akan setiasa pikir, mcm mane nak selesaikan masalah mung. Sikit pun x dek dlm hati ini, mung membeban kan aku...... sbb i2 tanggung jawab aku, aku takut, aku takut, di akhirat kelak aku x mampu menjawab soalan bakal Allah tanye pada aku, terhadap tanggung jawab aku ini..... memang aku nak sangat tolong mung, just aku hanya mintak sedikit kerjasama dari mung, 2 je......... Aku hanya manusia biasa, aku tidak ada apa-apa kuasa untuk mengubah sesuatu, tapi dengan sedikit kudrat yg Allah bagi, aku guna untuk membantu saudara....... 
sekali lagi, MAAF kerana x mampu memberi yang terbaik untuk saudara, walaupun diri ini cuba untuk melakukan yang terbaik untuk Saudara................................................. MAAF MAAF MAAF................... SAHABATKU DUNIA AKHIRAT................"

Sahabat maafkan aq,

Aq dah x de sapa nak luah masalah aq ni, aq takut benda ni akan jadi kat kawan2 yang lain..setiap hari mesti aq fikir menda ni..How i can forget this problem.. 


Wednesday, December 21, 2011

Harapan Pada Pengharap

Assalamualaikum

Malam akan beransur pergi menjemput siang hadirkan mentari, burung bertepuk kegiraggan, aq termenung perpanjangan...*ayat sedih seh*...aq nak minta maaf kalau ada yang terbaca entry kali ni akan terasa apa yang aq nak ludah luah ni...tetiba rasa nak lepas empangan di dada...huhuhu


Aq ni bukan baik sangat pun, bukan pandai sangat pun.*itu memang realiti...Mesti anda semua pernah alami perasaan jika kita mengharapkan sesuatu dari seseorang. Paling senang la bila kita minta ayah kita beli basikal masa kita kecik2 dulu.. mesti tiap kali ayah kita balik kija kita akan tanya "ayah mana basikal yang ayah janji nak beli" ayah yang penat, letih baru balik kerja pun jawab "nanti esok la ayah beli"..bila esoknya anak ini akan bertanya lagi dan ayah akan bagi same answer, lama2 anak ni akan rasa 'la ayah ni janji je tapi x beli'. Lain kali anak ni akan rasa ayahnya x boleh bagi apa yang dia maukan, so dia akan cari benda lain yang dapat mengantikan kekecewaan terhadap ayah dia...

Sama la juga dalam kita berkawan ni, kalau kita mengharap sangat pada kawan kita ni, kalau boleh kita nak melutut kat kaki dia supaya tolong kita tapi x la sampai melutut kat kaki dia kan tapi akhirnya hanya kita je mengharap. Kalau kita minta kawan kita ajar kita benda yang kita betul2 x faham, sekali pergi jumpa dia ok lagi, kali ke dua "kenapa tak pergi tanya orang lain dekat2 kolej je, bukannya apa lagi senang kan x yah lah susah2 jalan"..apa perasaan anda ketika tu..tetiba rasa cam terjun lombong kan..Kita punya harapan yang tinggi untuk tanya dia, kita ada alasan tersendiri x tanya orang lain dan tanya dia benda tersebut. Memang bahasa dia lembut je tapi yang mendengar ni "dia ni nak tolong aq ke".. Tapi aq selalu cakap kat diri aq, dia sibuk kot waktu ni...tapi bila acap kali benda ni berulang tak mampu kita nak positive diri kita.

Kalau lah yang kita janji tu atau nak tolong tu aweks kita apa kita buat, mesti la kita tolong dia sungguh2 betul x. even kalau dia x pandai baca pun kita akan tolong dia sampai la dia boleh baca..samapi cam tu sekali kita nak tolong dia. tapi kalau lah tu kawan kita, kita akan buat cam tu jugak ke?? Kalau betul memang bertuah lah kawan anda. Tiap kali kita minta tolong ngan orang, kita punya harapan memang tinggi, tapi pada orang yang kita harapa tu x tau la perasaan dia kat kita ni cam mana. x kan sampai kita nak merayu2 minta tolong, sampai nak menangis. tak pe la aq simpan dalam hati, itu paling selalu aq buat, kalau orang yang kita harap tu x boleh tolong kita nak buat cam mana, nak p letak pisau kat tengkok dia minta dia tolong kita... apa ke jadah nye pun..

Ini  apa yang aq rasa la untuk satu benda ni, rasa tebal muka ni, malu sangat bila nak minta tolong. tapi kalau tak minta tolong cam mana lagi..kita x pandai benda ni buat cam mana pun kita x kan dapat benda tu kalau orang x ajar kita. mungkin ada benda kita boleh dapat tanpa minta tolong orang lain tapi ada benda yang kita tak dapat kalau orang x ajar kita. Dapat ke kita baca buku kalau x de orang ajar kita, dapat ke kita baca Al-Quran kalau orang tak tunjuk kita ni Alif, Ba, Ta. Tapi kita boleh je drive kereta kalau orang x ajar kita betul x.. Tiap kalau jumpa ngan dia mesti rasa Ya Allah malunya, tapi bagi dia buat pe nak malu, malu la pada Allah, memang betul, tapi Allah jadikan kita ni beremosi. Bila kita sedih, kita marah selalu orang kata 'itu mainan syaitan selalu membolak-balikkan hati kita'..ya tu memanglah kerja syaitan tapi bukankah itu emosi kita..

Ok la that feeling come again, hope fly without wing.. Walaupun malu tapi aq still lagi mengharapkan dia agar suatu hari aq boleh merubah diri aq. Tapi aq rasa x sempat, aq akan tua sebagaimana aq sekarang tiada perubahan..Hope ada sinar menerangi jalan untuk aq berjalan kembali, kalau tiada cahaya itu, akan tidak akan dapat berjalan walaupun setapak..

That is my feeling, i can't say directly to that person but if that person read this 10000000000000000000x terima kasih banyak tolong aq, sory memang banyak datangkan masalah, muka yang x tau malu selalu tanya benda yang sama..tu la bodoh gak aq ni kan hahahah...have a nice day...doa2 la agar hidup ang x di ganggu nyamuk aq lagi. 1 sem je lagi, harapan still meninggi..

Pada yang baca ni sory la serabutkan mata u all ngan tulisan aq yang entah pa2 ni...jumpa lagi di luahan seterusnya..

Prepare my self to final exam next coming week.

Tuesday, December 13, 2011

SenAsKaH muQadDaM..

Assalamualaikum...


*cerpen ni ihsan dari blog ariff... Sangat kena pada diri aq bila membacanya...*

“Iqra’…

bacalah…
bacalah dengan nama Tuhan-Mu yang menciptakan…”

“Sungguh…aku tak pandai walaupun satu ayat…”

Haniff menudukkan wajah. Ayat-ayat al-Quran dihadapannya kelihatan berterabur, seolah-olah menari di ruang mata. Asing. Terlalu janggal buatnya. Perlahan, mushaf itu ditutup.

“ermm…kalau benar kau mahu belajar dengan aku..baiklah. Kita akan mulakan dengan muqaddam. Aku akan ajar dari awal..”

Wajah mendung Haniff tadi bertukar menjadi ceria. Gembira mendengar harapan yang diberi.

“Terima kasih, Hafiz…aku akan peruntukkan masa satu jam sehari untuk belajar dengan kau nanti. Aku nak cepat pandai. Nanti aku boleh baca quran seperti kawan-kawan yang lain. Aku nak jadi seperti kau. Suara sedap.Bertaranum. Tajwid tepat.”

Haniff menggenggam tangan Hafiz tanpa sedar. Teruja. Hafiz sekadar tersenyum simpul. Dia sudah biasa dengan bermacam pujian. Maklum sahaja, sudah banyak pertandingan tilawah al-Quran yang dijuarainya.

Tok..Tok..Tokk..

“Assalamualaikum…”

Haniff mengetuk pintu bilik Hafiz yang berada di tingkat 3. Mengahnya yang berlari anak dari biliknya di aras bawah tadi masih belum hilang.Semangatnya sedang berkobar-kobar. Setelah berjumpa dengan Hafiz petang semalam, dia tidak mahu menangguh waktu untuk belajar. Senaskah muqaddam yang baru dibelinya kemas di dalam pelukan. Sudah lama dia mahu belajar, baru sekarang dia bertemu dengan seseorang yang dipercayai dan disenangi untuk menuntut ilmu. Bukan dia memilih, tetapi dia malu. Sudah berusia sebegini masih tidak mengenal alif, ba, ta…

“Waalaikumsalam ..hermm..kau Haniff..”

Hafiz membuka pintu setelah salam yang ke 3 diberi. Hafiz mengenyeh-ngeyeh mata, baru bangun dari tidurnya. Haniff tiba-tiba diserbu rasa bersalah. Termati niat asalnya, tidak mahu mengganggu.

“maaf…aku tak tahu kau tidur lagi..”

Haniff mencuri-curi lihat jam ditangannya. Ahh…sudah pukul 11.30 pagi.

“semalam aku tidur lewat. Siapkan assignment. Biasalah cuti-cuti hujung minggu ni. Berjaga malam. Siangnya boleh tidur panjang.. ”

Hafiz memberi jawapan, seakan dapat membaca persoalan yang bermain di fikiran Haniff.

“Haniff, kalau tiada apa-apa yang mustahak, aku nak sambung tidur lah…aku tak cukup tidur lagi. Maaf ya.. ”

“err…tak ada apa-apa…kau pergilah tidur…”

Dan, Haniff berlalu membawa harapan dan semangatnya yang melayu.
‘Allah…esok kan masih ada..’
Dia cuba bersangka baik dan berfikir positif. Tidak mahu membunuh cita-citanya. Senaskah muqaddam dalam dakapannya semakin erat.

Brrr..brrr…brrr…

Telefon bimbitnya bergetar. Ada panggilan dari haniff. Hafiz mengeluh sebelum menjawabnya. Dia sedang bersembang di ruang maya saat itu. Benar, dia rasa sedikit tidak senang. Baru semalam tidurnya terganggu oleh orang yang sama.

“ermm..maaflah Haniff…hari ini tak bolehlah. Hujung-hujung minggu macam ni susah sikit. Kejap lagi aku nak keluar dengan kawan. ”

“kalau esok??”

“esok??erm..insyaAllah boleh…tapi malamlah..siangnya jadual kuliah aku padat. Macam ni lah weii…kau cari video bacaan muqaddam kat you tube dulu. Kau hafal dulu alif, ba, ta…nanti cek dengan aku. Senang sikit…setiap huruf yang kau sebut tu dihitung pahala tahu…”

“ermm…baiklah…”

Haniff akur. Dia yang mahukan Hafiz. Jadi dia terpaksa mengikut cara Hafiz. 

~ nak berjaya bukan mudah…aku kena kuat dan tabah berusaha.
~ Bukankah mujahadah itu payah kerana syurga itu indah…

Haniff sematkan kata-kata itu sebagai penguat semangat. Namun, lebih kepada memujuk hatinya sendiri. Tidak mengapalah. Dia boleh mendengar bacaan orang lain. Haniff memasang rakaman video bacaan al-Quran oleh Hafiz sewaktu pertandingan mewakili kolejnya. Senaskah muqaddam dihadapannya direnung. Lama. Ada airmata membasahi pipi.

‘Allah…alangkah bagus kalau aku sendiri yang membacanya…’

Tuuttt…tuttt…tuttt…

- Salam alaik. Hafiz. Pukul 11 nanti aku ke bilik kau. Nak belajar baca quran.

Satu pesanan ringkas diterima setelah 8 panggilan dibuat haniff tadi diabaikan. Dia baru teringat, semalam mereka ada berjanji.

- Salam. Ermm.Haniff. maaf, aku sedang meeting. Habis lewat malam ni. Lain kali ok.

Hafiz membalas. Sekali lagi, Haniff mengulum senyum tawar. Hendak buat baik pun susah. Itu getus hatinya.Dan, masa pantas bergerak. Hari ke hari, pergi begitu sahaja. Hafiz seolah-olah lupa pada janjinya. Haniff kecewa.

“Hafiz,ini ada hadiah dari seseorang untuk kau…jangan Tanya apa-apa. Bukalah dulu…”
Azam, rakan sebiliknya menghulurkan bungkusan itu. Hafiz membukanya lambat-lambat. Namun, perasaan ingin tahunya tetap hadir meminta dia segera melihat isinya.

“muqaddam…”

Perkataan itu lancar meniti dibibir, berbisik ditelinganya sendiri. Ada sekeping nota disertakan bersama.

Salam alaik…
Hafiz..
Bacalah..bacalah dengan nama Tuhan-Mu yang menciptakan…
Mungkin kau sibuk dengan urusan seharian
Sehingga suntuk waktu untuk membaca al-Quran
dan mengajar aku membacanya pula
Maka aku hadiahkah senaskah muqaddam ini
Yang ringkas dan mudah
Agar kau baca
Alif…ba…ta…
Bukankah Setiap huruf yang kau sebut itu dihitung pahala…

Aku bukan bermaksud untuk menyakiti hatimu
Aku Cuma mahu ingatkan kamu
Apa yang pernah kau ingatkan aku
Agar kamu bersyukur
Kerana masih ramai yang mahu baca al-Quran
Tetapi tidak pandai
….sepertimana aku…

Hafiz…Bacalah…

Haniff tersentak. Pantas Sedar akan kesilapannya.

“maafkan aku Haniff…”

Tadi, Hafiz segera menuruni anak tangga, menuju ke bilik Haniff. Namun, dia tiada di situ. Telefon bimbitnya gagal dihubungi. Berpuluh panggilan dan pesanan dibuat.

“dia nak pergi meeting…katanya…”

Seorang kenalan membantu.Memberi sedikit informasi.

“kat mana?”

“dah nak zohor ni..aku rasa…”

Belum sempat ayat itu dihabiskan, Hafiz bergegas ke sana. Surau. ‘meeting’ dengan sang pencipta.

“tiada apa untuk dimaafkan…kau dah banyak membantu. Rakaman suara kau mengaji menjadi teman aku.”

“terima kasih…tapi aku nak kau baca sendiri…aku akan ajar kau..”

Muqaddam tadi dihulurkan kembali kepada Haniff. Haniff menyambutnya dengan senyuman. Kali ini, senyumannya tidak lagi tawar dan terpaksa.

“terima kasih juga kerana masih memberi aku harapan…tapi bila??”

“sekarang…”

~orang yang belajar al-Quran itu mendapat 2 pahala..
Pertama pahala kerana bersungguh-sungguh untuk belajar
Kedua pahala membacanya itu sendiri.


Tuesday, November 22, 2011

Mungkin x de seorang pun yang betul2 kat sebelah kita sudi hulur tangan bila kita jatuh...yahhh ..aq kena kuat...

Aku mau mengerit AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.....

Aku nak menangis HHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHU

Aq nak gembira HOREYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY


tapi apa kan daya..air mata x kuar bila aq mau menangis....suara x merdu bila aq mau bersorak...

Saturday, October 22, 2011

Kursus Pertolongan Cemas Part 2

Assalamualaikum...

Mai aq nak tunjuk pelokon2 handalan petang tadi...

 memang layak belakon hang dyla

 x nak kalah ni..dua2 tangan ber"anduh"

 tiup lagi..tiup lagi sampai hidup...

 ni cium betul bukan aksi kiss ya..
harap maklum
mak sakitnya tangan
tunggu sat nak mkn McD
ekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...alhamdulillah..

suka citanya aq dah ada sijil pertolongan cemas..sapa2 nak try CPR aq ckp la..gerenti lulus punya..ikat anduh power dah...

ok la kena tido awal mlm ni esok nak kahwin...lalalalalala...

Kursus Pertolongan Cemas Part 1

Assalamualaiku.

mandi dah
pakai baju dah
seluar dah
makan dah (RM 4.00 ok la)
minum dah (air buat pagi tadi x sempat nak minum)
solat dah
kencing dah

berak belum

dia dah mula mengarut...

penat weh baru balik kursus Pertolongan Cemas aka First Aid la..ni assignment aq la untuk subjek sem ni Pengurusan Makmal Sains (blog ni pun task kami gak kena buat 10% tu)..dengan selambanya aq bangun kul 8.45 kursus start kul 9.00 hahah mula la gosok gigi nak x nak je mandi air sentuh kulit je..berak pun x sempat..minta2 la x sembelit..hahhhah...

Best la kursus tu x bosan pun..tapi..tapi..geli weh tengok gambar dia tunjuk..meremang bulu aq..

 sempoi...


 khusuk budak2 ni dengar..

 sat lg kami  kena buat CPR...
ok sempat gosok gigi..
hahaha




time rehat..

 mangsa keadaan


kita tengok video lak...jeng..jeng..

Tajuk: Merawat luka kecil
mangsa: Cikgu Hayati

video

Almost kul 2 kena p kursus balik..tunggu untuk part 2 lak...

Thursday, October 20, 2011

Hangin

Assalamualaikum...

Hangin satu badan ni seh...rasa nak terjun dari tingkat 3 ni...semua x jadi hari ni...bikin hati gua panas jee...x mau la gua cite simpan dalam dulu...agak2 dah nak meletup gua sembur biar terburai semua...nanti boleh la tengok org x pernah marah jadi singa.. bukan setakat singa naga pun boleh...
pe2 pun malam ni Yasin Floor Top Floor Blog Delima Kolej Keenam..jemput la ramai2 datang....

Wednesday, October 19, 2011

TEST kamu GAGAL

Assalamualaikum...

Dah solat maghrib semua..kalau belum cepat2 p solat x fasal berdosa besar x solat tanpa sebab...
Hari ni kelas Pengurusan Makmal Sains kita orang kena hantar test kami...bagus x lecture kami bagi test boleh buat kat bilik...menangis sapa nak buat test ni tau..hahah..dengan bergayanya kami semua datang ke kelas hari..x caya..x caya tengok ni..

 ok testing power before class...
ala2 nak p temuduga pragamugara gitu
layak ke ko..tinggi cam x nak tinggi je

 dengan gigihnya Cikgu 'Uthman kita menerangkan pasal First Aid ni...
tersembur la air liur bagai..
ele bejet la ko kalau cakap x tersembur air liur

ooo lupa nak habaq..test kami ni pasal First Aid Kit..kena design sendiri benda tu asalkan tahan lasak,mesra guna...ok sambung lagi..

 Kekalutan cikgu Yati terserlah di situ...
cikgu yati memang selalu kalut pun


 sapa ni..sapa ni..sapa ni..
mak engko handsome la bang...

 Lady Gagah 3 org kat depan tu..
Chai Ling, Wong, Yee San..
aik Cikgu Mimie dok wak pe..bilang kapas telinga cukup x ke..hehh
tutup mulut tu sikit kuar air liurnya

 X sempat sempat cikgu Dyla kita..
reyerhhh je kijenya...

 tekun dan gigih Cikgu Shida kita menampal...
nasib baik x tampal kat dahi..

 woiii budak...cikgu yang selalu kena buli
CIkgu Adilah ada H kata YM..hahah

Last sekali...TEST KAMI GAGAL
hahahah

Dah penat bagai buat benda ni YM kat gagal adoiii...
ok terima dengan pasrahnya...
kena buat balik n lepas cuti hantar siap kena test lagi...
boleh bawa masuk air x, kalau lari da jatuh x..

So pe lagi cari la Idea nak buat balik ni...
kasi melepsss biar YM menagis2 tengok First Aid aq..
kalau bukan YM menangis aq yang menangis ni
banyak kerja wehhh hahah..
ok cau lu nak buat asgment kena hantar esok..
ni lagi satu kelas..
Keadah Mengajar FIzik (KMF) menjadi Kelas Menghabiskan Fulus..
nanti aq story pasal kelas ni...
naik hangin satu badan ni...
Got To Go tema lagu untuk kelas KMF ni

Puteri- Rolling Eye..

Assalamualaikum

Jom layan gambar budak kecik ni... budak ni sangat la buas..x duduk diam hahha..

 nama saya puteri..
selamat berkenalan

 apa tengok2 lempang mau..

 wooo ambik gambar curi x bagitau
report polis baru tau

 cantik x saya..
aunty kat belakang x cantik pun..
saya lagi cantik kan..kan..

 dekat la ambik gambar..
sakit mata tau



shhhh... 
bucuk la aunty mimie ni..
nampak sangat x mandi..

sampai makan kaki la sedapnya 

 uuuu..penatnya..
nak kentut la..

 huhuh leganya..
best x perfumer puteri bagi

 bagi ni je aunty dyla..
bagi la saya kek ke..best gak

 baling la..

 sat..sat nak rasa sedap x...
masinnya..peluh sapa ni...

 puteri pun pandai bersila tau

 sengan la...



 ambik ni kasi penampar 
puas hati..



 nak bunuh ke pe ni...cam nak bagi makan baby 2 tahun ni..

 sedapnya.. 



 ngantuk la







 segannya ramai la orang tengok puteri














 muka pasrah...
kena duk diam nanti kena marah kat Along



 nak pinjam mata boleh x puteri???









 bagitau ummi nanti...huhuhuuh

 hahahh padan muka...
nak kena buli budak ni..