Followers

Jutawan Muda

Tuesday, November 30, 2010

FB nape ni

Tadi baru jee buat entry ni buat entry balik pe ke jadah ni???

aq buka fb aq dan ini yg jadi

apa yang aq tulis x kuar tapi postnya ada..x ke tension tu..aq ingat benda ni x la melarat ni dah 2 minggu kot..still x berubah..bengang gua...aq x tau la orang lain dapat baca ke x apa yang aq post @ dia orang pun sama ngan aq...ke aq sorang je..nak buka fb pun jadi malas..emm lantok ko la fb..blog lagi best heheh..ok la assalamualaikum

hamihemo: Pagi Lagi

hamihemo: Pagi Lagi

Pagi Lagi

Assalamualaikum...
Ngantuk wehh..semalam tidor lambat semata dok godek2 printer Canon Pixma Mp 140...dah la aq x de installer dia..cd lak rosak..guna internet download x jadi2..nasib baik last sekali jadi gak hehhhe..aq buat benda tu hanya nak scan geran kate je dan akhirnya ini yg dapat

maklumlah tuan dia nak beli kate baru  Honda Vtex 1.66cc warna silver (da kate baru tu kate lama boleh la teman bawa yee heehhe)..

Tadi p jalan2 cuci mata kat blog orang and than aq terbaca entry En.Ben  Barcelona vs Real Madrid 5-0 heheeh..sori la aq ni lambat cikit bola kalau kat umah nak buat cam mana astro x de nak p tengok bola kat kedai 2 3 pagi x de la teman...x la tak de geng p sorang2 naik mota kalau hujan x kan jadi memori daun pisang tu heheh..tahniah Barcelona i luv u la..walaupun dulu aq tak tahu pun team nu wujud tadi bila ikut dak2 ni tengok bola aq jadi tertark ngan team ni..best kot dia orang main..nak Messi ngan Xavi skill baik punya...

 pastu aq jenguk blog si Qiu ni...da entry baru..best tengok gambar dia..aq suka..dah pro sekarang guna Nikon heeheh...well al the best to Qiu and selamat bercuti..balik habaq na kita p main bowling lak hheheh..

opppssss tak lupa toceee to kaboreta kerana terlah menjadi follwer aq dan aq pun the memolor(versi melayu) nya..walaupun identitinya masih menjadi pertanyaan aq tapi aq rasa aq tahu mamat tu sama...I will know you latter..hheheh...kalau lah orang tu tepat..rajin2 la upload gambar ya...kerana aq akan serang blog kamu..heheh

Monday, November 29, 2010

Tamil

Assalamualaikum..

Heheh sory lambat update untuk kemarin..x de pe2 menarik...huhu..tapi yang best semalam dapat green light dapat bawa kete..heheh..aq drive ok la walaupun kate autokan....
terketar2 gak pala lutut aq...hehe

pastu kerjaan semalam dok download movie hee..tang ni lawak wehh.aq ingat kan aq download citer hindustan alih2..

tamil rupanya hahaha...lawak wehh citer robot...tapi jangan terkejut citer ni radzi ngan mugti (dak math) dah tengok tau dia orang cakap best..so ni lak aq nak nilai berapa star dapat heheh...

emm 3 movie kot dapat download semalam x tau la best x layan la...yang pasti You Again tu lawak heeheeh..
ok la gua nak layang lagu hindustan ni lak best kot heheh
video 
selamat menonoton

Sunday, November 28, 2010

Ziarah...

Assalamualaikum

Al-Fatihah dan salam takziah aq ucapkan kepada saudara aq yang telah kembali kerahmatullah pada petang semalam..emm tadi pergi ziarah jenazah...sebak menyelubungi jiwa aq...terasa diri aq x cukup kuat untuk bertemu MAHA PENCIPTA..tapi ajal maut ditangan-NYA...jika dia ingin kan kita sekelip mata jee kita bertemu dengannya..semoga arwah di tempatkan dalam kalangan orang yang beriman..dan aman di sana...untuk keluarga arwah...semua yang hidup pasti manti..setiap pertemuan pasti ada perpisahan...mungkin ini giliran awrah mana tahu esok lusa kita lak...banyak2 lah bersabar kerana orang yang sabar itu kekasih Allah...

Alhamdulliah ramai juga yang datang ziarah tadi..tapi aq terfikir cam mana aq nanti..bila aq meninggal adakah orang akan datang ziarah aq semana ramai seperti aq lihat tadi..tetiba rasa sebak..takut..semua da...cam mana bila aq tua nanti..adakah aq keseorangan atau ditemani orang yang aq sayang..aq x sanggup bayagkan bila aq meninggal nanti aq keseorangan...sakit di rumah tiada orang jaga..makan minum aq, aq tanggung sendiri...nauzubillah..minta2 dijauhkan..

tapi mesti kita sedihkan bila kita mati kita keseorangan..walaupun nanti kita da anak yang ramai tetapi semua da di perantauwan...semua bekerjaya..semua sibuk..tu bila anak ramai kalau ada anak seorang lagi sedih bila dia pun tidak menghiraukan kita...itulah cabaran seorang ayah untuk mendidik anak supaya tidak lupa akan usulnya...adakah aq boleh mendidik anak aq nanti sebegitu???....Insyallah..

tapi seboleh2nya jika dimurahkan rezeki aq mahukan sekurang2 da 4 orang anak lelaki..kalau lebih pun tak apa..kenapa 4?? kerana bila aq meninggal kelak..anak2 aq pegang setiap bucu keranda aq usung aq ke tanah perkuburan...itu sangat membahagiakan aq....jauh impian aq melayang ni..huhu..tapi kalau itu terjadi ia memang membahagiakan aq...

x hilang rupanya

Assalamualaikum..
aq sangat gembira...aq dah jumpa balik baju aq ni..
aq ingatkan baju ni hilang masa aq aq basuh baju kat bawah tu,,tiap2 malam aq p check pentri kat setiap aras mana la tau takut da orang terambik..alih2 da kat umah rupanay hheheh...pencarian aq dah berakhir,,,dah la baju ni da orang kasi..emm bukan mak we yee,..jangan salah faham lak..dia x muat so dia bagi kat aq hehehe..rezeki jgan di tolak huhuh


Saturday, November 27, 2010

Mimpi je

Assalamualaikum


Tido aq di ganggu oleh mimpi…emmm.x tau la orang kata mimpi ni mainan tido..cama mana kalau ia DÉJÀ VU…ohhh tidak aq xsunggup..Aq mimpi aq gaduh besar ngan kawan aq(best friend)..terus aq terjaga kot..serious wehh kalau betul2 terjadi sedih gilerr kot..dah la tinggal 1 sem jee lagi..pastu dah tak bertemu dah..semua akan bawa haluan hidup masing-masing..mencari erti kehidupan…Sebelum ia betul2 terjadi @ ia tak akan terjadi... aq nak minta maaf kat semua kekawan yang kenal diri aq yang tak seberapa vote ni terutama mereka yang selalu bersama aq huhuh..apih,shah, kuwe,keme, que..kalau aq da buat silap harap maaf..halal semua makan minum aq barang yang aq guna huhu..(cam hari raya lak) tapi tak pe minta maaf ni x semestinya hari raya jee kan..kan..kan..
Anyway happy holiday and enjoy it..kalau panjang umur jumpa lagi kita sem depan…aq minta maaf sekalai lagi pada kamu..kamu…kamu…dan kamu semua..Luv u all friends. 

 shah

 keme

 apih

kuwe


Virus Vs Kaki


Woiii kaki aq la…sakit tau x…bola kat sana…sakit siot…cam nat tercabut kaki aq ni…
Ok sebelum tu..sebelum aq teringat terlupa nak tu satu benda buat aq panas..panas gilerr…ni dia..


 gilerrr dia 259 ekor virus...

Sapa ni yang pandai2 sumbat pendarive kat leptop ni…leptop ni dah jadi peternak virus dah..terkejut wehhh virus banyak gilerr cam ni…tak sanggup aq tengok leptop ni jadi tempat pembiakanvirus yang x bertamadun ni..tamadun kee hahah entah la ikut sedap aq jee ahahah…
Hati2 la korang nanti jangan pandai sumbat jee pendrive tu kat leptop korang rajin2 la Korang  scan pendrive tu kalau tu leptop tu asyik bunyi tet..tet…tettttttttttt…..
Ok balik pada kisah aq tadi..petang tadi dengan semangatnya aq p la main bola kat padang tu ngan dak2 kampung yang aq jarang bertemu..nak buat cam mana kan bukannya kaki jalan kat kampong ni lagi pun semua dah besar2 kecik2 dulu kenal la gak..emm tua dah aq sebenarnya..tapi still kuat hhahaa…pastu aq turun la padang nak tunjuk skill aq yang aq pendam yang aq belajar kat kolej tu hahaha..alih2 kaki aq jadi mangsa di sepak kat dak ni..sakit wehh..nak jalan pun susah…biasa la adat main petang2..aq pun buat biasa la buat2 kuat ….walau dalam hati  cam sial dak ni nak kena terajang ngan aq ni…
Sakit gilerrr weh ni pun masih sakit nak jalan punya la siksa…emmm esok tengok la kalau boleh lari aq turun la kalau x boleh aq jadi penonton la..

Wednesday, November 24, 2010

Yumm...yummm...

Assalamualaikum

yum..yumm...heheeh cuba teka pe dia ni..sedap sangat heeh.... ni dia



ni dia Puding Roti

Pagi-pagi lagi aq kena dera buat puding roti....dan aq ngan malasnya rajinnya (rajin ke) melangkah ke dapur..ching..chang..ching..chang..macam nak perang bagai buat puding roti ni...
dan akhirnya kali ni ia menjadi..aq suka sangat...boleh di banggakan lah...hehhe

So sapa da masa lapang tu masuk lah ke dapur ye buat mana yang patut..kenyangkan perut hhehe..masa ni la nak naikkan badan yang x nak naik ni...

tak pe la nak p makan rindu rasa manis puding tu..emmm sedapnya..ok sila sapu air liur meleleh tu...heheh
nak masak tu jangan sampai hangus dapur yee hahah....

Tuesday, November 23, 2010

Bajet sem 6

Assalamualaikum...

Selamat malam semua.... malam ni aq rasa bosan..x tau nak buat pe..fb buka dari tadi x de yang menarik...hhuhuh tetiba terlintas nak buat bajet tuk sem depan hahahah..hheheh kita mula apa yang patut dulu yee..

1. aq nak beli x-tenal hard disk....harga dalam RM150-RM200..dapat kot lagi murah lagi bagus..
maklumalh gambar dah berlambak2 kat dalam leptop ni...dah lama sebenarnya nak beli tapi x kesampaian..heheh
bajet lari...

2. aq nak beli kasut kulit hitam..susah wehh x de kasut kasual ni nak p mana2..da even kena pakai kasut hitam...ni pun tuk persedian praktikal tahun hadapan hehe aq bajet dalam RM150.gak la..tu pun kalau da saiz la...biasa la kaki saiz budak ni susah nak dapat saiz..tu yang aq malas nak cari barang tu..hehe

3.aq nak beli seluar slack hitam...ni satu hal hari tu finishing school dia orang tegur seluar aq..isshh malu gilerr dah la depan dak puan lak tu..dia cakap seluar aq ni stail lama n tuk orang gemuk..emm tengok orang la abg oii da ke saiz saya kat kedai tu,,aq bajet dalam RM100..la kot..
tapi mesti kena hantar kedai gak kena kecikkan..habis la dalam RM20.00 melayang la duit aq sem depan..hahah

buat masa ni..tu yang terlintas tuk beli sem depan..dan aq rasa ia akan bertambah ikut masa hahah...harap2 sem depan x byk guna duit..hehh

Jahatnya kamu..Hamihemo

Assalamualaikum

Pagi ni awal2 aq dah buka FB...Fb working..hehe jalan2..terjah sana..terjah sini..cari cerita baru dak2 n masa cuti..
Pastu aq buka Fb sorang ni..baca comment kat post dia...
Emmm tetiba perasaan aq berubah..sedih bila ingat kenangan...mereka yang selalu bersama aq kini aq tingga dia..kejam gilerr aq kan...Stacy kata Jahatnya kamu..

yap aq mengaku aq memang jahat..lepaskan diri cam tu jee..tetiba rasa sedih...emm ni lah manusia kan..bila buat keputusan dulu x fikir..tapi tak p hamihemo kuat...hehehe...

sekarang aq dihimpit dengan banyak pertanyaan dah banyak jawapan palsu aq berikan...jahatkan...(lepas ni sesiapa nak pilih kawan jangan cari orang cam aq)..
Dalam fb setiap hari mesti soalan tu muncul..(ehh ko x bla..bla.. ****) pastu aq cakap aq nak rehat..dammm jawapan bodoh aq beri..mesti dia orang ngah kepenatan...huhhuh ok jangan ingat kenangan lalu...ishhh benci,....nape ia datang lagi...aq dah buang jauh2 kenangan ni..ishhh x reti2 nak pergi ke..huhuh

dah gilerr ke aq ni...emm agak la kan...mood hari ni terlebih pada sedih...menyesal  dan bla..bla..
Maafkan aq Korang Semua ....pe pun Luv U All...kalau korang nak kuuk ke perli ke aq x kisah...dan aq dah bersedia untuk tu..dan selama ini pu aq dah kena benda tu selama dah hantar sehelai kertas hari tu....
buat wamozuwaha (ki-u)..terima kasih masih menjadi kawan aq..sentiasa bersama aq walaupun aq telah buat korang kecewa..tetiba rasa nak nagis ni..hihihi tuk B..sory telah buat ko nagis kerana aq..sory byk2..Jangan jadi cik Panda lama2 x cantik huhuh..sory B..buat kak sha tq always be my sister..sentiasa sokong keputusan saya..n terima kasih kerana tidak ikut jejek saya...sory...

Sesiapa yang baca entry aq kali ni .. yang kenal aq...sila simpan dalam hati apa yang korang baca ni..huhhuu bukan aq nak tutup kesalahan aq..aq x nak benda ni jadi topik hangat..kalau nak cakap jugak..emm tak pe la aq x boleh nak tutup mulut org..n aq dah sedia tuk itu...

Cela dari Bonika

video 
Boneca-cela lirik

Verse:Rabak mata ku
Pena menari
Tinta berdarah

Rabak mata ku
Pena menari-nari
Tinta berdarah
Kata membara-bara

*Masanya ku bernafas
Ini terakhir kali
Puas sudah ku sesak
Dalam dunia sempit

Dulu tersungkur
Kini berdiri
Kau bermain api
Kini ku bakari
Dulu menunduk
Kini ku celik
Kau bermain api

Chorus:

Engkau mahu sempurna
Engkau jadi sempurna
Biar aku bahagia dengan cela ku
Engkau mahu malaikat
Turun dari kayangan
Biar aku bahagia dengan cela ku

Mengapa …..
Tidak engkau cermin saja
Diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

Mengapa…
Tidak kau bercinta saja
Dengan diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

(Repeat *)

(Repeat chorus)

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?

Monday, November 22, 2010

Y???

Kenapa aq bukan orang lain..
terkejut beruk babun aq semalam...tetiba da orang call aq..no x kenal n then
"eh ko sapa ehh nak kacau hidup aq..suka hati mak tiri bapak aq la..dia orang pun x pernah halang hidup aq
ko tetiba jee nak sekat pe kes (ok jumpa mahkamah).. lantak aq la nak kuar ngan sapa pun ko nak halang nape..apa ko baik sangat (dlm hati memang baik pun..ecehhhchee)"

x sempat aq nak mencelah ni aq kena serang cam peluru memandu pandu boom..bomm kebabo...klu dok kat medan Indon perang pasti nya aq kat hujung kuku x sempat nak bernafas la hahha...

pastu aq cakap ehhh awak ni dah cilap orang ni..sya x kenal awak nape awak nak marah2 saya x tenu pasal ni...pastu dia senyap terus off handpone..
gilerr la wehhh..aq di marah x tentu pasal...ishhh..nak marah 2 beri la salam dulu jangan main serbu jee..kan dah malu tu heheh

Sunday, November 21, 2010

Rapuh-Agnes Monica

video


Belum sempat ku membagi kebahagiaanku
Belum sempat ku membuat dia tersenyum
Haruskah ku kehilangan ’tuk kesekian kali
Tuhan kumohon jangan lakukan itu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Reff :
Sebab ku sayang dia
Sebab ku kasihi dia
Sebab ku tak rela
Tak s’lalu bersama
Ku rapuh tanpa dia
Seperti kehilangan harap
Jikalau memang harus ku alami duka
Kuatkan hati ini menerimanya
Back to Reff 2x

Cuti sudah bermula

Assalamualaikum
 tidak terlambat tuk aq ucap selamat hari raya tuk semua...
hari ni aq sangat gembira aq baru jee sampai kat umah pagi ni..
raya kat negeri orang seorang diri memang perit..cukup hanya sekali aq merasainya...x ubah seperti cam hari2 biasa..kosong jee aq rasa pagi raya tu..sedih wehhh..nak nagis jee ingat kat kampung...sebab tu aq balik awal2 ni...x sanggup tunggu seminggu lagi balik bersama kawan aq..

sampai jee pagi tadi terus on9 hahaha...gilerrr kan...
pastu ngasuh anak saudara 2 orang tu...lepas makan aq terbumgkan mengantuk wehh dalam bas bukannya boleh tido..dok kat seat belakang skali dah la depan aq tu minahci dok bersembang x hingat dunia...

ok stop about that..cuti ni aq dok kat umah jee x p mana2..habis masa cuti ni dah lama aq x balik..so time ni la nak berlama2 kat kampung..

ok la sebelum berundur nak wish kat Q (klik) semoga berbahagia dengan hidup anda..sory for every thing about MTM...selamat berjaya dengan program yang dirancang..BPO nanti jangan lupa coklat huhu(sedih bila ingat kenangan lalu) sweet sangat kan..cuma aq jee lupa diri...sorry sekali lagi...ok sebelum air mata ni jatuh aq cau dulu...jumpa lagi jika diizinkan Allah