Followers

Jutawan Muda

Tuesday, August 31, 2010

Raya-cerita 1

Assalamualaikum

Hari ni tetiba je nak buat satu cerita rekaan tuk hari raya ni...enjoy ya...
Pada suatu masa dahulu...

Di pagi raya...Sedang semua orang sedan tidur lena dibuai mimpi.,ibu bangun menyiapkan juadah untuk tetamu di pagi hari yang penuh kesyukuran ini..1 syawal yamg dinantikan oleh semua orang...Bu bangun awal nape x kejut adik..Dik ni baru pukul 6 pagi dik masik awal lagi...Adik menangis kerana meyangkan Ibu menipunya...Dik mari sini panggil Ayah..Dik tengok kat luar tu masih gelap lagi..Ayah mendukung Adik sambil membawanya kejendela...Rumah yang sederhana ini menjadi pelindung kami sekeluarga...Dikala itu terasa amat bahagia bila kami dapat bersama-sama..Adik yang tadinya meregek kembali ceria..Ayah dik nak pergi mandi dulu la..nanti kakak dan abang tinggalkan adik..Sambil tersenyum Ayah menganggukkan kepala...Emmm Ayah mandikan adik la..pinta adik...Ayah bangun dari duduknya cuba berdiri tetapi terasa kakinya berat sangat...Ibu perasan akan perubahan pada Ayah..Ayah kenapa ni Ibu tengok ayah lain hari ni..Mana da Bu ayah biasa je..dengan kudrat yang ada Ayah mengagahkan diri untuk bangun...Domm bunyi hentakan kuat pada papan...Ibu memusingkan badan dan panggggg...Dulang yang ditatang oleh ibu jatuh kelantai..Ya Allah Ayah..Ibu berlari mendapatkan ayah..dengan muka yag terkejut ibu menggerakkan badan ayah..Along,Angah Acik dan Alang yang tadinya tidur terjaga terus mendapatkan Ayahnya....Ibu nape dengan Ayah....Ibu...Ibu...

Pagi yang amat indah untuk umat Islam yang lain tetapi bukan untuk kami sekeluarga...Selesai solat sunat hari raya semua jemaah pergi kerumah kami..Adik sangat gembira..Horeyy..ramai orang datang rumah kita Adik boleh duit raya banyak nanti...horeyy..Ibu hanya memandang kosong kepada Adik..Adik, ayah mu dah tiada hari ni bukan hari kegembiraan untuk kita sekeluarga Dik...tapi itu semua tersekat di kerongkong ibu tidak dapat untuk diluahkan..hanya tuhan saja yag tahu betapa beratnya dugaan yang Allah berikan pada kami sekeluarga.....Adik masih lagi dengan dunia kegembiraannya..gembira kerana orang ramai datang kerumah pada pagi raya itu...sangkanya dia akan dapat duit raya yang banyak...

Kini semua berubah....Dikala takbir raya berkumandang di pagi raya ibu mengesat air mata..teringat orang yang tersayang..Ayah kami merinduimu...Raya tanya Ayah kosong untuk kami...Kami sangat merinduimu...Adik kini tidak seceria dahulu...Adik amat meindui ayah...Adik ingin salam dengan ayah minta ampun..adik tidak sempat dahulu..Yag adik ingat hangat tangan ayah mendukung adik...Adik masih lagi terasa hangatnya ayah..kini adik dah melingkat dewasa..adik janji adik akan jaga Ibu..Adik janji kasih yang ayah berikan untuk ibu Adik curahkan... Adik tahu saban hari Ibu merindui ayah..kini syawal datang lagi..Ibu seperti biasa ceria sahaja..tapi Adik tahu ibu sangat merindui ayah..30 tahun bersama ayah amat sekejab bagi ibu..Saban malam adik mendengar ibu menangis..Ibu terigatkan ayah..Ibu adik janji Ibu tidak keseorangan kami bersama ibu..Kami akan menjaga ibu...Ibu di pagi raya ini..adik mohon ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki..adik telah banyak melukakan ibu..Adik janji adik tidak akan mengecewakan ibu..Cukup la ibu 1 tahun berada di penjara amat berat untuk adik mengigatkannya lagi...

Tapi Bu itu bukan salah Adik.Adik difitnah bu...Adik tahu Bu walaupun seribu orang tuduh adik lakukan perkara tu tapi dengan kepercayaan ibu sudah cukup untuk Dik teruskan kehidupan ni bu...walaupun adik dipulaukan tapi adik pasti Ibu bersama adik itu yang adik perlukan bu..Hari ni hari yang adik nantikan bu..Adik mahu sambut raya bersama ibu....Adik janji Bu adik akan  pulang Bu..adik janji..Ibu tunggu

video


 
  p/s: Sentiasa la bersama orang tua kita... I LOVE YOU MUM and DAD...

Sunday, August 29, 2010

Jalan vs Ramahdan

Assalamualaikum

Selamat pagi semua..Salam 19 Ramahdan 1431 Hijrah..dalam x sedar dah tinggal lebih kurang 10 hari lagi kita berpuasa..Moga2 semua amalan yang kita kerjakan di bulan yang penuh keberkatan ni di terima oleh-Nya..amin...

Dia mari hari ni...bukan mari pe..mari mood tetiba jee nak mengupdate blog uyang telah berkulat ni..heheh..mood raya dah datang dah...ni pun dok dengar lagu raya...mari kita dengar lu ambik mood raya na.hahhh MySpace MySpace
video
nak story la cikit ni kan..dalam bulan puasa ni banyak kot temat aq dah jejak...ehehhee MySpaceMySpace....

hheeeh ni dataran merdeka saja p lepak sana..malam tu boring giler kot x cilap aq kita orang nka kuar main bowling tp hajat x sampai bowling kat MINES tengah renovate...malam kot kita orang p heheehe...Alih2 ni lah destinasi kami berdua...opppssss lelaki ok bukan dengan perempuan....

ni la mamat driver aq hahaha....sian2 kena bawa aq p jlan2 tq yea mat driver**nama sebenarnya poyo rahsia**

Akhirnya aq jejak juga kaki kat KLCC..ni malam cik botox ajak kuar p makan stim boot....malam ni pnat giler kot aru je lapas main futsal balik terus p downtown cheras hahah.....

aq suka gambar ni hahah cam staylo cikit walaupun ambik dengan kamera hp cikai jee....kalau lah guna DSLR lgi centik hahahah...tapi mamat ni poyo posing giler hahaha...

emmm mana lai aq p ekkk..aaa...satu lagi tempat aq p i-city hahaha...tempat dia x lah luas sangat tapi aq suka tengok lampu,,ligthing dia cantik kalau orang minat ambik gambar...mai aq tunjuk gambar cikit jee la kan ...x kan nak masuk satu gulung kodak kot MySpaceMySpace

ni cik mimos hahha nak.. masa ni bulan megambang dia nak bertukar jadi robinhood rabbit.....suka sangat dapat benda alah tu cam budak kecik...

possing maut dari Que hahaha...hang bajat artis la...ingat rita nak ajak hang belakon dengan dia ka
MySpaceMySpace
pose2 ni x boleh marah yea que...


nice pic..kan...tengok la sapa jadi kameramen dia hahahah...ala dok kat oversea nii...salji kat depan..siap meniarap nak cari angle cantik ambik pic ni...cik meggie senyum jee
ni adik que jumpa kat tepi jalan ahahaha

punya la besar kaktus ni aq pun boleh sembunyi...opss bukan aq ni kecik yea jangan salah faham lak benda alah ni memang besar hahahahah

pe macam back ground cantik tak..ni yang buat aq tergila2 p i-city ni..cam nak p lagi la..emmm bila lak yee...kena tanya driver aq ni hahahaha

teka lubang idung sapa lagi besaq??? jawab..jawab...
A.Que
B. Cik Botok
C. Cik Mimos
D.Cik Meggie
 **sila jawab dalam hati**
hahahha mampus aq lepas ni kena hentam dengan dia orang

Rahat sebentar di bawah pohon cemara hahha...penat jalan kot...klu perhati betul2 pic ni..cik botok kita ni bukan manusia..haha tengok tangan dia lutsinar tu 

yang ni gambar last penat dah nak menaip hahahha

Model tidak berbayar hahahah.....

Monday, August 23, 2010

Bad Mood

Assalamualaikum

Tinta ni aq tulis untuk yang kesekian kalinya...hari ni stress sangat32x...dari pagi sampai la ke petang banyak benda yang aq hadapi..semua berat tuk aq terima... betullah irang kata belajar siam malam tu x menjanjikan kejayaan pada kita...memang terbukti pada diri aq...aq rasa untuk test kali ni aq sedia betul2 tapi hasilnya aq dapat x alih cam aq x study sedangkan tiap2 malam aq buka buka..pegang pen..tulis kat kertas...entah la aq pun dah x tahu nak cakap cam mana dah...sedih gilerr kot tengok member senyum dapat result..aq pun kontrol la buat2 puas hati tapi dalam hati...aq suka ayat dalam citer 3idiot...we sad if our friend failed but we more sad if our friend successful than us...heheh tu lah realiti sebenarnya...

benda ni bukan hari ni je tapi dah seminggu aq hadapi tapi hari ni betul2 parah aq rasa..sampai aq memang malas nak pikir..rasa cam buang masa...ishh x boleh2 cakap cam tu..rezeki masing2...tu la penguat diri aq...
tapi sekurang2nya aq x de alasan diatas kegagalan aq...sebelum ni mungkin kesibukan jadi alasan tapi sekarang aq ras memang diri aq ni kot x layak tu bergumbira hhhuhu....mood aq dah hilang kemana..x pernah aq rasa sesedih ni sebelum ni..mungkin kerana q bersedia kot tuk test dan resultnya agak mengecewakan aq...
aq x tahu cam mana nanti masa depan aq ohhh noooo....

klu begini juga la alamaknya memang aq kena xtent 1 sem tuk baiki result aq...klu terpaksa aq go on je...doa2kan aq mogo benda ni x terjadi..wasalamMySpaceMySpaceMySpace

Monday, August 16, 2010


Assalamualaikum...

Selamat berterawih semua...dah lama x buat entry nii...malam ni nafsu nak berentry terbuak2 lak....ni pasal test la yang tengah hadapi dalam 2minggu ni...deman la jugak dibuatnya...dalam dok study tukan...da org cakap kat aq..."ishhh kuat gilerr study"...aq pun cakap la biasa je....dalam masa yang sama aq agak la tertekan dengan ayat tersebut....
emmm sebenarnya aq dah buat satu matlamat tuk masa depan aq yang haru biru selama 2 tahun aq dok kat sini...sooo kini aq kena berubah tuk masa depan aq..walaupun tekanan dengan pertenyaan tersebut tapi aq buat bodoh jee..sebab bukan mereka yang menentukan masa depan aq hanya diri aq....
tak pe selama kita usaha tetapi kegagalan yang kita dapat asalkan aq dah usaha untuk kearah kejayaan..rezeki masing2...da orang x yah study hard tapi result gempak...aq lain aq kena study hard sebab aq ni jenis yang susah nak menerima sesuatu tu dengan mudah....walau apa pun tenggapan orang aq mesti jadi diri sendiri...

no more cry bcoz th bad result..smille always..hheehhe make you happy....belive your self and you can do it....pray to Allah bcoz He always behind you

1,2,3, cau


Assalamaulaikum...

Saya datang kembali setelah sekian lama menghilangkan diri...tak pergi kemana pun...cuma sibuk cikit buat itu dan ini....dan x tahu nak buat entry pasal pe heheheh...gua cau lu ada kelas sat lagi kul 5