Followers

Jutawan Muda

Tuesday, March 15, 2011

Bercinta itu haram ke x???!!!!!

Assalamualikum..

gagah gilerr aq hari ni pagi2 x tido lagi..dah la kelas kul 8...esok dah la kena jumpa Supervisor nak kena tunjuk benda yang aq nak ngajar..huhu tapi aq x but lagi..peningnya..FYP kena hantar minggu depan..Tu la malas sangatkan dulu2 x nak buat padan muka..

ok aq bukan nak cerita pasal FYP ok..aq nak bercakap pasal setia, kesetiaan..jujur, honest,ईमानदार, honnête..dan seumpamanya..aq heran la nape la orang ni suka sangat x jujur..nape mati ke kalau kita jujur???

ok kita bercakap dalam bab bercinta..walaupun aq ni x pernah pun bercinta...yang aq perhati la kan..nape la lai ni suka pasang scandel kat belakang mak we dia...nape dah boring ke ngan mak we tu..dah nak termuntah ke bila tengok no makwe kat box mesej..huhu apa yang aq merepek ni..kalau nak berkawan dengan perempuan pun cakap la ngan makwe tu nape nak sembunyi..kalau makwe tu x boleh terima pe lagi tinggal jee la makwe tu..x kan x boleh kawan dengan perempuan kot..x kan nak mengadap muka dia 24 jam kot,huuhu kejam gilerr kan cam tu..perempuan pun kena la fikir gak x kan la nak control pakwe sampai x boleh nak tengok perempuan kot..kita hidup bermasyarakat....tapi nak buat cam mana kan..semua orang da cara masing2 nak..tapi satu je la kan....

bagi aq la kan couple tu x haram sebenarnya..yang menjadikan couple tu haram adalah cara kita bawa cinta tu.. kalau couple korang tu kearah pengzinaan..memang terang2 la cara couple korang tu haram..kalau nak asyik pegang2 tangan..nak cium2 tu baik korang kahwin terus..sama juga kalau kita mesej pun dah menaik kan nafsu syawat memang la haram cara couple cam tu..baik korang x yah couple..kalau tengok muka makwe or pakwe korang tu korang dah x cam cacing kepanasan asyik nak telik je muka dia orang baik korang dok dalam bilik tido lagi bagus hhaha..mana la tua kan lepas ni jadi benda x elok sapa nak tau kan..korang je la yang tau...


nape nak bercinta cam tu..kita dah tau cara bercouple cam tu haram nape nak ikut...emmm mungkin aq x pernah bercouple kot sebab tu aq cakap cam tu heheeh...pe pun kalau kita bercinta tu untuk Islam mesti kita ikut cara Islam dan perkataan HARAM x akan timbul..

p/s kalau sesiapa nak kongsi info tentang topik ni aq alu-alukan..aq ni bukan la pandai sangat tentang benda ni..ni just pandangan aq..sama2 kita tambah ilmu untuk kebaikan kita semua..

7 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

niat tu perlu btol...nk bercinta sbb apa? nk show off? nk tyg ada bf/gf cun / ensem? or nk mendirikan rumah tangga..ada akal...p-k, guna n tafsir.bkn letak di kepala lutut (just an opinion)

PinQib said...

wah, sama la capel memang sah3 haramm

Wan Zulqhairi said...

nafsu semata-mata.

hamihemo said...

aniesanyou: saya sokong..niat kena betul..tapi kita manusia biasakan...kadang2 syaitan lebih kuat pada kita..iman seringkali tergugat hehehe...

PinQib:Haram...emmm ok Insyallah sama2 kita mengelak dari melakukan dosa..

hamihemo said...

Que: hang memang..hahah..

lini hasnan said...

tapi kalo kawan bercinta, ko pom suka nyakat kan? ce try nasehat sikit. :)

hamihemo said...

hahahh...sesetengah alim ulama ckp bercinta harus sebelum berkahwin... aq pun x tau..so kita tanya mereka yang mendalami benda ni...sebelum kita nasihat orang..dan kita da bukti yang sahih untuk menegakkannya..huhu peace