Followers

Jutawan Muda

Sunday, April 7, 2013

Terima Kasih Sahabat

Allah-hu-Akhbar, Sami-Allah huliman hamidah....

aku mencari hpku, keypad aku tekan, 4.00am terpancar di skrin hp. Awal lagi ni, belum pukul 6.00 lagi..tapi kenapa ada orang sembahyang..aku termenung sejenak, menghayati alunan suara sahabat solat.. Sahabatku solat sunat di malam hari (Qiamulai)..

Dikala itu hati ku bertanya pada diri sendiri bila waktu terakhir aku bersujud pada yang Esa di tengah malam..masih ingatkah aku untuk melakukannya.. Ya Allah sungguh lalai dan alpa diri ini mengejar dunia sehingga nama-Mu tertimbus di dalam hati ini.

Jauh sungguh aku terdapar dalam kenikmatan dunia sehingga lalai pada-Nya. Hinanya diri ini, layakkah diri aku ini memohon ampun pada-Mu..

Bismillahhirahmannirahim.....

Alunan suara sahabat menyedarkan aku dari lena yang aku ciptakan..Ya Allah, inikah hikmat di sebalik aku berada di rumah ini.. Sungguh besar nikmat yang Engkau berikan padaku.. Sudah lama diri aku ini dalam kejahilan, tapi malam ini, Engkau menghadirkan perasaan betapa kedilnya aku di bumi Mu ini..Astagfirullahhalazim aku beristigfar..

Assalamualikum warahmatullah..
sahabat menamatkan solatnya.. betapa untung dan bertuahnya sahabat aku ini dapat bersujud pada Allah Yang Berkuasa di malam ini. Betapa nikmatnya sahabat aku ini dapat memohon ampun pada Sang Pencipta.. Moga Allah dan Malaikat bersama sahabat dan orang-orang yang alim..

Terima Kasih sahabat mesej di hantar, lalu aku bangkit dari pembaringan, memercikan air ke muka, dengan penuh rendah diri aku melangkah di satu sudut, aku bersujud pada-Nya

Ya Allah ,Ya Tuhanku, Engkau rahmatilah sahabat ku ini, aku bersyukur pada-Mu kerana menghadirkan sahabatku ini dalam hidup. dia telah membangkitkan aku untuk bersujud pada-Mu.
Hati ini merintih dengan penuh rendah diri..

TERIMA KASIH SAHABAT walaupun engaku tidak mengetahuinya, tapi kerana engkau, hati ini ingin berubah mencari REDHA ALLAH.. Moga sahabat dapat membimbing aku kejalan yang satu ini, moga sahabat tidak lelah dengan karenah aku ini. semoga sahabat mengampunkan dosa-dosa aku ini kerana hanya aku yang tahu betapa banyaknya dosa aku ini padanya mu sahabat...

Ya Allah Janganlah Engaku Pesongkan Hati Hambamu Ini Setelah Engaku Memberikan Hidayah Padaku. Amin..

1 comment:

dee said...

duk umah sewa?
tunggu posting kan senior?